rabab

Velen van jullie kennen waarschijnlijk het werk van Matsuro Emoto. Deze Japanse auteur claimt dat het menselijk bewustzijn een invloed uitoefent over de moleculaire structuur van water bekend is zijn experiment waarbij hardrock muziek wordt afgespeeld, en de waterkristallen zich op een lelijke manier arrangeren. Als men daarentegen harmonieuze muziek afspeelt dan worden de moleculen juist op een estethische manier gearrangeerd. Nu is het menselijk lichaam voor een heel groot deel water, zoals je waarschijnlijk weet.

Als je mantra zingt, dan beÔnvloedt je dat lichaam op een fysiek niveau. Maar mantra's zijn er vooral voor bedoeld om het energetische lichaam te reinigen. Een mantra is als een steen die in een vijver wordt geworpen, en steeds dieper naar de bodem afdaalt totdat het uiteindelijk bij de grond van alles aankomt. Mantra's zingen is rustgevend. Het reduceert je stress. Door een bepaalde beinvloeding van het gehemelte worden er in de hersens stoffen vrijgegeven die kalmerend werken. Dit heeft ook weer een invloed op je hormoon balans, je kunt dus echt zeggen dat mantra's chanten je gezonder maakt. Zelf.

water-colour

Er zijn bepaalde drukpunten in het bovenste gehemelte aanwezig die verbonden zijn met het zenuwstelsel. Net als acupressuur op de voeten, is de beweging van de tong op de zenuwen uiteindelijk in het bovenste verhemelte als het ware een energetische massage voor het gehele zijn.het ritme van de mantra verbindt je met het ritme van de kosmos.

Als het gaat over in the flow komen, of je verbinden met het oneindige, dan is er geen betere techniek dan van mantra zingen. Het is een yogisch pad op zich! Er zijn vele mantra's die je kunt gebruiken. Er zijn zowel Engelstalige mantra's,als mantra's die vanuit het Sanskriet, Gurmukhi of een van de andere indiase talen afkomstig zijn.

Zeven van deze mantra's worden gezongen op de cd die op deze pagina aangeboden wordt. Deze mantra's worden ook wel de mantra's voor het Watermantijdperk genoemd. Ze worden normaliter heel vroeg in de ochtend, na de yoga en ontspanning, gezongen. Ze duren ongeveer een uur.

Andere bekende Kundalini Yoga mantra's zijn:

Ong Namo, Guru Dev Namo
(ik buig voor de subtiele goddelijke wijsheid)

Ra Ma Da Sa Sa Se So Hung
(verbindt aarde met ether, wordt gebruikt om te helen)

Sat nam
(Ik mediteer op mijn ware identiteit)

Sat narayan wahe guru, hari narayan sat nam
(voor innerlijke vrede)

Gobinde Mukande, Udare Apare, Harian Kariang, Nirname Akame
(Doorbreekt karmische blokkades, geeft de de kracht van overwinning)

Humee hum, brahm hum
(wordt vaak bij witte tantrische yoga gebruikt. Betekenis: Wij zijn wij, wij zijn God)

Contact

Voor vragen (& antwoorden) neem je contact op met Gurprakash.
+31 641011365
[email protected]
Burgemeester Tellegenstraat 144
1073 KG Amsterdam

Amrit Nam Sarovar Nederland

DE SCHOOL

Amrit Nam Sarovar Nederland is onderdeel van de internationale Kundalini Yoga-school Amrit Nam Sarovar met trainingen, workshops en speciale programma's in Europa, Rusland, Azië en Australië.