boat-pose

Kundalini Yoga is anders dan andere vormen van yoga. Het is een complete vorm van yoga, die niet alleen gaat om houdingen, maar ook voor een belangrijk deel gaat over mantra's en meditatie. Dat wil niet zeggen dat Kundalini yogi's het rustig aandoen op het fysieke vlak. Integendeel! Deze vorm van yoga daagt iedereen fysiek behoorlijk uit, en daarmee maakt het nog niet eens zoveel uit hoe fit je bent. Iedereen heeft sterke punten en zwakke punten. In elke Kundalini Yoga set zit voor iedereen wel iets uitdagends.

Deze vorm van yoga is dynamisch. Dat wil zeggen: het zal je niet snel vervelen. De oefeningen wisselen elkaar over het algemeen in rap tempo af. En daarbij zit er ook nogal wat variatie in de verschillende oefeningseries. Die oefeningseries, ook wel kriya's genaamd, zijn van uiteenlopende aard. Er zitten sets bij die goed zijn voor het hart, er zijn er die juist werken voor de nieren, andere sets die het totale lichaam aanpakken, en weer andere sets die er specifiek voor bedoeld zijn om het lichaam te ontgiften.

Maar Kundalini Yogagaat over meer dan alleen het lichaam. Er zijn letterlijk duizenden meditaties, praktische meditaties, meditaties die gericht zijn op een bepaald doel waaruit je kan kiezen. In tegenstelling tot wat je zou kunnen noemen meditatie op het indiase 'Om', meditatie op de universele zijnstoestand, zijn Kundalini Yogamedtaties vaak gericht op het hier en nu. Ze zijn vaak bedoeld om het omgaan met het leven makkelijker te maken.

We leven nu eenmaal in een wereld vol stress. Ervaar de kracht van kundalini yoga om die stress uit je leven te halen. Je voelt je dan ook heerlijk na het doen van een intensieve yogales. Het is moeilijk uit te leggen: je moet het echt ervaren om het te begrijpen

De techniek van kundalini yoga, de procedure, is eigenlijk erop gericht om iedereen die deze vorm van yoga beoefent leraar te laten worden. Dat wil niet zeggen dat het leraarschap voor iedereen geschikt is, of dat iedereen ook daadwerkelijk andere mensen les gaat geven. De techniek is eenvoudigweg dit: je leert luisteren naar je hogere zelf, de leraar in jezelf. Daardoor wordt het makkelijker om oude patronen los te laten. Die oude patronen horen vaak bij lagere zelf. Doordat de strategie is om nieuwe leraren te creëren, in plaats van yogaconsumenten, wordt er ook behoorlijk veel les in deze vorm gegeven.

Als je op zoek bent naar kundalini yogalessen in Amsterdam dan heb je veel mogelijkheden. Amitnam Sarovar Nederland biedt yoga lessen, workshops en een lerarenopleiding aan. Kijk op deze pagina voor meer informatie over de lerarenopleiding.

Contact

Voor vragen (& antwoorden) neem je contact op met Gurprakash.
+31 641011365
[email protected]
Burgemeester Tellegenstraat 144
1073 KG Amsterdam

Amrit Nam Sarovar Nederland

DE SCHOOL

Amrit Nam Sarovar Nederland is onderdeel van de internationale Kundalini Yoga-school Amrit Nam Sarovar met trainingen, workshops en speciale programma's in Europa, Rusland, Azië en Australië.