21-stages-of-meditation

De ‘21 Stages of Meditation’ is een Kundalini Yoga Meditatie Retreat dat wordt aangeboden door Karta Singh en andere ervaren leraren van Amrit Nam Sarovar International Kundalini Yoga School. Het retreat vindt plaats in de Franse Alpen, een uurtje rijden ten zuiden van Grenoble.

Waar gaat het over? Het 6-daagse retreat is een manier om je helemaal onder te dompelen in meditatie. Je zult ontdekken dat hoewel meditatie op zich niet moeilijk is, er wel degelijk stadia zijn waar je doorheen gaat, en ook moet gaan, als je een diepe staat van meditatie wilt bereiken. Een ervaring van die stadia zal het je in de toekomst makkelijker maken om te mediteren omdat je immers weet wat je onderweg zoal tegenkomt. Het retreat stelt je in staat een nieuwe relatie tot je eigen bewustzijn te ontwikkelen, waardoor het makkelijker wordt om oude patronen los te laten. Je wordt je namelijk eerder bewust van die negatieve denk- en voelgewoontes waardoor je ze makkelijker kunt ‘onderscheppen’.

Het retreat is verdeeld in drie ‘reizen’, waarbij elke reis ons doorheen zeven stadia van meditatie voert. Het is uitdagend, en we zullen ook behoorlijk veel yoga doen om de meditatie te ondersteunen. Als je meer wilt weten over de 21 Stages kun je het boek  van Gurucharan Singh lezen waarop de cursus is gebaseerd.

Iedereen kan meedoen aan dit retreat en het is van bijzonder belang voor mensen die de level 1 of level 2 Kundalini Yoga Lerarenopleiding hebben gedaan. Het is daar als het ware een vervolg op, terwijl het er toch los van staat. Daarnaast is er sprake van dat meedoen aan de 21 stages je punten oplevert voor de afronding van de aankomende level 3 opleiding. De level 3 training wordt op dit moment voorbereid door een aantal hoofdleraren en gaat volgend jaar of het jaar erop van start.

Registreren doe je online en wel hier

Contact

Voor vragen (& antwoorden) neem je contact op met Gurprakash.
+31 641011365
[email protected]
Burgemeester Tellegenstraat 144
1073 KG Amsterdam

Amrit Nam Sarovar Nederland

DE SCHOOL

Amrit Nam Sarovar Nederland is onderdeel van de internationale Kundalini Yoga-school Amrit Nam Sarovar met trainingen, workshops en speciale programma's in Europa, Rusland, Azië en Australië.